9. prosinca 2017.

Proizvodi koje sam voljela 2017. ( Favoriti - preparativa) #51

Dragi moji kozmetoljubci, godina nam se lagano primiče kraju i ja sam odlučila napisati post o proizvodima koje sam najviše voljela u 2017. godini.
 Krenuti ću prvo sa proizvodima za lice jer ih ima nekako najviše.

GARNIER Biphase micelarna otopina mi je jedna od najdražih. Savršeno skida šminku, sa očiju i  cijelog lica. Iako imam mješovitu do masnu kožu ne smeta mi što nakon skidanja ostavlja lagani masni trag na licu, jer se obavezno nakon korištenja micelarne još dodatno umivam bila ona  dvofazna  ili ne. Ono što mi se najviše svidjelo je učinkovitost kod skidanja šminke te činjenica da mi ne iritira oči prilikom skidanja maskare što mi se znalo događati sa nekim drugim micelarnim otopinama.  Nešto o micelarnima koje sam isprobavala pisala sam već ovdje .


  
Kada sam već kod Garniera odmah ću spomenuti i Pure Active peeling za lice.
Ovaj peeling nisam koristila svakodnevno, već samo kada bih primijetila da mi koža treba lagano dubinsko čišćenje ili neke suhe dijelove na licu od mrtvih stanica kože koje je potrebno ukloniti. Najčešće sam posezala za ovim peelingom kada nisam imala vremena stavljati L'ORÉAL Pure Clay Exfo masku za lice.






L'oréal Pure Clay Exfo maska mi se jako sviđa prvenstveno zbog toga što u ovom proizvodu imam masku i peeling za lice. Koža je izrazito mekana i izgleda čisto. Volim koristiti ovu masku kada želim da mi make up posebno lijepo izgleda na licu i da budem bez straha da će mi podloga istaknuti koju suhu ljuskicu na licu. Samu masku sam već spominjala u ovom postu.




Kada je riječ o borbi protiv prištića tu nastupa moja već toliko hvaljena LA ROCHE POSAY Effaclar DUO (+) krema. Ovu kremu sam već toliko puta spominjala da stvarno ne znam da li se trebam ponovno ponavljati. Ukratko za one koji su možda tek otkrili moj blog samo ću reći da mi je ova kremica puno pomogla u saniranju akni u slučaju kada bi se one pojavile. Čim bi osjetila da bi mi se radi potkožna akna odmah bih ju namazala ovom kremom i ona ne bi u većini slučajeva niti izbila na površinu već bi se bez ikakvih tragova povukla kao da je nikada nije ni bilo. U slučaju da je akna ipak izašla i bila crvena ova krema bi ju potakla da sazrije i brže prođe. Post o Effaclar DUO ( +) kremi i još nekim Effaclar proizvodima možete pročitati ovdje . Nedavno je La Roche Posay lansirao još jedan proizvod za masnu kožu sklonu nepravilnostima, a radi se o Serozinc maglici za sprječavanje sjaja lica, sužavanje pora, ublažavanje crvenila i iritacija. Ovaj sprej je pravo malo čudo u bočici. Svidio mi se već nakon nekoliko korištenja jer je moje lice držao duže matiranim, a nakon dužeg korištenja primijetila sam i da su mi je pojedine pore na nosu suzile. Dobar je za nanošenje prije ili nakon make upa za njegovu dužu trajnost. Osobno sam ga najviše koristila ujutro odmah nakon umivanja te kasnije nanijela kremu za lice.



 U Tester boxu za rujan obradovala me je REXALINE Derma eye contour za netolerantnu kožu lica i anti age djelovanjem. S obzirom da do sada nisam pronašla odgovarajuču kremu za područje oko očiju jako me zanimalo kako će mi se ova svidjeti. Moram priznati da sam kod samog početka korištenja mislila kako će biti još jedan promašaj sa ovom kremom jer mi je nekoliko dana od početka korištenja područje ispod očiju izgledalo u lošijem stanju nego prije početka korištenja. Nekako sam imala osjećaj da mi je koža ispod očiju tanja i borice vidljivije, te kao da koža stalno zahtjeva još dodatnog nanošenja kreme. No bila sam uporna i kremu nanosila ujutro i navečer te mi se koža lijepo nahranila, postala zaglađenija i borice manje vidljive. Dodatan + joj je što ne iritira moje oči koje su znale ponekad reagirari suzenjem i peckanjem na proizvode koji su namijenjeni njezi ispod očiju. Dovoljna je svega jedna točkica proizvoda kako bi se namazalo cijelo područje ispod oka, a uski aplikator pomaže preciznom doziranju.




VICHY Slow Âge me prije svega osvojila svojim mirisom, te lakoćom kojom se upija u kožu. Lice nakon nanošenja odmah poprima osvježen i blistaviji izgled. Kremu koristim za lice, vrat i dekolte. Cijeli post o Vichy kremi možete pročitati ovdje.





Još jedna krema za lice koju koristim je APIVITA wine elixir iako guste i bogate teksture također se brzo upija u kožu i ne ostavlja masan trag. Koža je lijepo zategnuta i poprima čvršći izgled. Mali nedostatak ove kreme ( meni osobno ne smeta) je intenzivniji miris prilikom prvog otvaranja.
Opširnije o Apivita wine elixiru možete pročitati ovdje .





Iako moram priznati da baš nemam pretjeranu naviku mazati tijelo nakon tuširanja to se sa korištenjem La Roche Posay Lipikar fluida promijenilo. Super mi je što se Lipikar odmah upija u kožu te se možete odmah odjenuti bez straha da će vam se koža lijepiti za odjeću. Lagano se razmaruje i upija u kožu. Odličan je u borbi protiv suhe kože tijela kojoj je i namijenjen. Osobno nemam prevelikih problema sa suhočom tijela, (ponekad su mi suhe noge i područje iznad bokova).
Losion sam uzela prvenstveno za svog sina koji ima izrazito suhu kožu, ali s obzirom da on ne voli mazalice Lipikar sam si ja prisvojila, a njega namažem kada ga uspijem nagovoriti. Makar moram naglasiti da mu je pomogao oko nekog lišaja koji mu se od suhoće pojavio na koži. Fluid lagano hladi te je jako ugodan za nanošenje tijekom ljeta. Cijeli post možete pročitati ovdje.

 


Polako smo došli i do zadnjeg, ali ne i manje bitnog proizvoda koji sam voljela u 2017. godini, a radi se o DOVE dezodoranu . Do sada sam isprobala razne mirise Dove dezića i ni jedan me nije razočarao. Prije svega mi se sviđa njihova dugotrajnost. Dezodorani su postojani čak i nakon nekih većih aktivnosti kao što je npr. vježbanje, te bez obzira što ste se dobrano preznojili ne osjeća se neugodan miris. Naravno to nije izlika da se ne tuširate :). 
Koje vrste Dove dezodorana sam koristila možete pronaći u slijedećim postovima: 


  


Kako Vam se sviđaju ovi proizvodi?
Da li imamo koji zajednički favorit?
Da li želite ovakav post za proizvode dekorativne kozmetike?
Voli Vas Beauty & fashion



1 komentar:

  1. garnier micelarna najbolja ikad.. koristim je već godinu dana i idem dalje.. samo nju i kupujem :)

    OdgovoriIzbriši