7. rujna 2017.

Proizvodi koje sam nosila na ljetovanje 2.dio # 37

Dragi moji kozmetoljubci ,iako svi već naveliko pričaju o jeseni ja se još nikako ne mogu oprostiti od ljeta. Tako da Vam tek sada pišem drugi post o proizvodima koje sam nosila na ljetovanje.
U kolovozu sam posjetila otok Vis i tamo provela deset dana. Tamo sam ljetovala prije dvije godine i dogodila se ljubav na prvi pogled, miran otok sa prekrasnim plažama. Nekome tko želi odmor definitivno bi preporučila Vis. Neke fotkice ste mogli vidjeti na mom Instagram profilu. Na povratku smo još svratili nakratko do Paga.  Da se ne rastužim previše što je završilo moje druženje sa morem za ovu godinu krenimo mi na proizvode koje sam nosila sa sobom. Neki proizvodi su isti koje sam nosila već na prvom dijelu mog ljetovanja, o njima možete pročitati u postu ovdje pa o njima neću previše duljiti. Krenuti ću prvo od preparative jer toga uvijek imam nekako više, nekako sam primijetila da se sa godinama kako su se prorijedili noćni izlasci sve manje šminkam na moru, ali i općenito.






Ovo ljeto sam napokon počela koristiti L´Oréal Paris  Elseve  Extraordinary Clay šampon i regenerator. Stoje mi još od proljeća kada su skoro sve  blogerice  pisale o njima.  Kupila sam ih u dm - u na nekoj akciji povodom uskrsa 1+1 gratis. Tako da sam odmah uzela i šampon i regenerator. Masku nisam željela kupovati jer su neke cure koje pratim spomenule da im i nije baš nešto. Makar navodno da bi linija ovog proizvoda radila što treba, a to je da produži period između dva pranja trebalo koristiti sva tri proizvoda. Ova linija proizvoda namijenjena je za kosu koja se masti pri korijenu i suhih je vrhova. Upravo je moja kosa baš takva. Farbam se jednom mjesečno i dosta mi je suha zbog toga, ali i prirodno mi je malo suša bez obzira na farbanje. Obično perem kosu jednom do dva puta tjedno i moram priznati da se to niti sa ovim proizvodima nije promijenilo. Šampon mi ima odličan miris i kosa mi je nakon pranja lijepo lepršava i mekana. Negdje sam čak čula da ovaj šampon ili maska  izaziva perut. Jednim dijelom iz tog razloga masku nisam niti željela isprobavati, ali šampon mi nije izazvao nikakve reakcije. Inače nemam osjetljivo tjeme. Nedavno je ponovno bila akcija u dm -u 1+1 gratis te sam ugrabila još jedan ovaj šampon i to u većem pakiranju tako da to potvrđuje da mi se proizvod svidio makar ne produžuje period između pranja kose.
Na put sam ponovno nosila Apivita proizvode u putnom pakiranju od 75 ml. Tu su se našli gel za tuširanje i mlijeko za tijelo sa jasminom, gel za umivanje lica sa lavandom i maslinovim uljem te balzam za usne. Proizvode sam već spominjala u ranijem postu na ovu temu i u postu o Apivita eventu tako da tamo možete detaljnije pročitati o njima u slučaju da Vas interesira. Samo ću napomenuti da je ova količina od 75 ml izdržala oba dva putovanja i još uvijek nije do kraja potrošeno, što znači da je potrebno vrlo malu količinu proizvoda nanijeti, a dobit čete odlične rezultate na koži ( čistoća, svježina, mekoća).
Što se tiče gelova za tuširanje tu se našao i La Roche Posay Lipikar gel lavant. Ovaj proizvod sam uzela u ljekarni u paketu zajedno sa fluidom za tijelo. Kupila sam ga prvenstveno svom suprugu i sinu koji imaju dosta suhu i osjetljiviju kožu, ali moram priznati da sam ga i ja znala ponekad ukrasti.
Ovaj gel je namijenjen za osjetljivu  kožu beba, djece i odraslih. U skladu je sa fiziološkim ph, a sadrži Niacinamid i karite maslac koji pomažu obnoviti kožu i vratiti joj lipide.  Bez sapuna i parabena.  Koža je nakon tuširanja glatka, osobno nisam čak morala niti nanositi dodatno još i fluid ili neko mlijeko za tijelo nakon tuširanja ovim gelom, a ni moji dečki nisu baš od dodatnih mazalica. Suprug je imao iziritirano područje oko pupka koje mu se crvenilo i svrbilo ga, nakon korištenja ovog gela to mu se povuklo i još uvijek se nije pojavilo.
Kada već pišem o iritacijama i probemima po tom pitanju na putovanje sam ponijela GYNO PRO  proizvod namijenjen za vaginalne upale i iritacije. Ovaj proizvod mi je stigao u srpanjskom Tester boxu i moram reći da sam mu se baš razveselila. Što sam starija sve više moram paziti kakvo rublje i odjeću nosim kako ne bih imala problema sa iritacijama na intimnom području. To je valjda godina proizvodnje, prije mi nije ništa smetalo , a sada se ne smijem nasloniti na hladniji zid i već dobijem upalu mjehura. Ovo ulje mi se pokazalo odlično sada za vrijeme ljeta kada smo bili u sintetičkim kupaćim kostimima, u vodi i općenito kada smo podložniji nekim infekcijama. mogu reći da skoro trenutno umiruje neku iritaciju i preporučila bih ga ženama koje imaju problema sa tim.
Na moru  i sada koristim Biovitalis Zlatnu kremu koja je također stigla u Tester boxu. Ova krema mi se  baš svidjela. Blago je žućkaste boje, srednje gelaste teksture. Lagano se razmazuje i ne ostavlja masni trag na koži te se brzo u nju upija. Sadrži aloe veru i neven te ulje slatkog badema. Ima  sitne zlatne čestice koje su primjetne jedino na suncu. Miriši na kokos, ali mogu reći onako lagano i umjereno i to joj daje jedan veliki plus. Ne volim onaj neki težak miris kokosa od kojeg zaboli glava. Iskreno moram priznati da mi je žao što je ovaj proizvod limitirana kolekcija i što dolazi u pakiranju od 100 ml jer se dosta brzo troši. Što se tiče produživanja preplanulosti uvijek dobijem solidnu boju na moru i dugo mi se zadržava. Inače sam malo tamnije puti bar što se tiče tijela ( u licu sam uglavnom bljedunjava, osim vremena provedenog na moru tada i lice uspije malo potamniti), tako da ne znam koliko će imati dodatnog učinka po tom pitanju, ali ako čak i ne radi tako dobro taj dio posla bar kod mene nema minus po tom pitanju.
Na moru sam još koristila Avon Sun +  SPF 30 , ova krema za sunčanje također je blagog i ugodnog kokos mirisa. Dobro se razmazuje i upija u kožu. Nisam dobila nikakve akne na području dekoltea koje mi  je inače nešto osjetljivije na proizvode za sunčanje. Ne ostavlja mastan trag na koži.  Koristila sam ju samostalno ili u kombinaciji sa Mala od lavande  melemom od mrkve. Melem sam već spominjala u postu o prvom dijelu ljetovanja. Ovo je prva godina kada se nisam pretjerano izlagala suncu, nekako sam više za boravka na plaži bila u hladu i nisam pocrnila kao inače, ali sam dobila dosta komplimenata kako imam lijepu boju kože. Vjerujem da je za to zaslužan ovaj melem od mrkve. U prijepodnevnim satima sam ga nanosila na kremu sa zaštitnim faktorom, a nakon 17 h samostalno. Za vrijeme boravka na plaži na lice sam nanosila Émimence organic skin care Bright Skin Moisturizer SPF 30 tester pakiranje koje je stiglo u jednom od Tester boxova. Krema je namijenjena za normalnu do mješovitu kožu. Lagana je na koži, dobro se razmazuje i upija.
Kožu ostavlja osvježenom i mat.
Vichy Slow Âge kremu sam nanosila nakon povratka sa plaže i za noćnu njegu. Njoj sam posvetila jedan zaseban post pa neću dužiti ionako već podugačak post.
La Roche Posay Effaclar DUO (+) kremu sam već toliko puta spominjala tako da također neću ponovno, a post o njoj i drugim proizvodima iz te linije možete pročitati  ovdje.
Uriage peeling za lice sam također već spominjala, u postu o proizvodima koje sam nosila na kraće putovanje. Za vrijeme ovog  ljetovanja peeling sam koristila dva puta tjedno tek toliko da dodatno pročistim kožu nakon sunca i mora kako se pore ne bi skroz začepile i izazvale neželjene akne.
S obzirom da sam bila 12 dana na moru ponijela sam sa sobom Braun aparat za depilaciju. Imam ga već valjda preko 10 godina i još odlično obavlja svoj posao. Inače volim otići u kozmetički salon na uklanjanje dlačica voskom.  Nekako mi je taj način brži nego da to radim sama kod kuće, ali znam se poslužiti i ovim aparatom. Jedina mana kod njega je što mi se zna desiti poneka urasla dlačica ispod kože koja se onda teško izvuče van. Pošto na moru sve nekako poludi, brže rastu nokti što mi je odlično, ali tako rastu i brže dlačice moram imati ovako nešto uz sebe.
Kako Vam ne bih stalno bila dosadna sa Dove dezodoransima, ovaj put sam sa sobom ponijela Nivea dezodorans koji je pogodan za bijelu i crnu odjeću . Dezodorans nije loš, mora se nanositi iz malo daljega kako ne bih ostavio bjelkasti trag ispod pazuha. Međutim moram priznati da Dove, čak i Garnier imaju dužu postojanost mirisa na koži.






Naravno da sam morala ponijeti i nešto od šminke za večernju šetnju gradom 😂. Od 12 dana našminkala sam se samo jednom i to samo L´Oréal  false lash intenza wings maskara o njoj sam pisala ovdje, malo Avon Luxe sjajila i theBalm Mery Lou Manizer.
Također postoje postovi o Garnier BB kremi i theBalm primeru, kao i o Avon Mark  gel shine i Catrice ICONails laku za nokte.
Essence Eye & Face paletu nekako više koristim za lice i to breskvastu nijansu. O njoj sam nešto kratko spomenula u ovom postu i možete vidjeti kako boje izgledaju na ruci.
BeautyUK  Baked blush u nijansi rose rouge je rumenilo koje najčešće koristim već oko godinu dana i dobrano sam mu dotaknula dno. Jednostavno volim da su mi obrazi malo jače naglašeni, ali opet da to ne izgleda prenapadno. Rumenilo je dobro pigmentirano što mi se sviđa jer ne trebam puno puta prelaziti kistom kako bih dobila željenu jačinu.
Maybelline SuperStay24 puder u kamenu također koristim već dosta dugo.  Dotaknula  sam mu dno i nadam se da ću ga uspjeti potrošiti kroz neko vrijeme. Nisam jedna od onih koja voli gomilati dekorarivnu kozmetiku jer , a valjda je i taj dio došao sa godinama ne šminkam se više svakodenvno i ne volim da mi hrpa proizvoda stoji neotovreno ili da imam dosta otvorenih proizvoda koje ću na kraju baciti ako im prođe rok. Inače ovaj puder mi se sviđa i ne sviđa. Nekako sam li la po pitanju njega. Dobre strane su mu što se lijepo stopi sa kožom i ne ostavlja brašnast efekt na koži te izgleda prirodno. Nikako mu ne bih dala naziv super stay jer je on na mojoj mješovitoj do masnoj koži ipak zasjaji, a to nije nikako u nekom periodu od 8 sati već i dosta ranije. Preko toga bi još i prošla, ali nije mi se svidjelo što se puder nakon nekog vremena u kutijici na nekim dijelovima toliko zagladio da je tu postao jako tvrd i morala sam sastrugati taj dio da bih ga mogla koristiti. Taj zagleđeni dio mi je izgledao kao da sam ga namočila sa nečim.
theBalm Mery Lou Manizer u mikro pakiranju sam dobila u Tester boxu, tako mi je žao što nije došao u malo većem obliku. Sviđa mi se efekt koji ostavlja na koži. Koristila sam ga na jagodicama obraza i malo ispod obrve te u kutu oka. Stalno se nadam kako će theBalm stići u moju obližnju Bipu jer sam znala vidjeti da Bipa ponekad ima 30% sniženja na theBalm proizvode.
Avon Luxe lip gloss u nijansi dazzling nude volim koristiti jer je neke neutrane boje sa šljokicama. Može se nositi samostalno ili u kombinaciji sa nekim ružem.
Nisam neki skupljač kistova jer kao što sam već navela ne šminkam se previše i za moje potrebe je ovo čisto dovoljno, makar bi si čisto iz gušta htjela uzeti neki jeftiniji set.
Avon kist za rumenilo mi se sviđa jer je dosta mekan napravljen je od najlonskih vlakana. Nekako mi se čini da moram puno puta sa njim nanositi rumenilo kako bih dobila željeni intenzitet boje. Kao da više rumenila ostane na kistu nego što ga kist stavi na lice. Pogotovo dok je bio skroz novi. Zato mi se kist za obrve iz iste Avon kolekcije jako svidio. Ima čvršće dlačice i lijepo sa njim mogu iscrtati obrve, sa jedne je strane ravno rezani kist, a sa druge četkica za skinuti višak proizvoda sa obrva.
Od mene ovaj kist dobiva veliki 👍.
Zorya kist za blendanje je stigao u Tester boxu. Kist je napravljen od prave kozje dlake, meni osobno nije preoštar i nisam doživjela da su mu nakon pranja ispadale dlačice doduše do sada sam ga oprala samo jedan put . Jedino što sam nakon pranja primijetila da su mu se dlačice malo raširile, ali i dalje mi izgleda dosta dobro. Osobno nisam neki poznavalac kistova tako da niti ne mogu reći nešto konkretnije.
Evo dragi moji došli smo do kraja.
Nadam se da se niste previše umorili čitajući.

Da li volite ovakve grupne postove?
Iako imam puno za pisati u njima i to traje po nekoliko sati volim ih raditi jer tako spomenem i one proizvode o kojima ne radim zasebnu recenziju.

👄 do slijedećeg posta
❤ Vas Beauty & fashion

4 komentara:

  1. Super post. I ja sam dosta ovih proizvoda nosila :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lajkam jako proizvode! Stalno razmisljam da bi trebalo duo (+) probati, staru verziju sam obozavala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam prezadovoljna sa Effaclar duo (+) kremom, em dugo traje imam ju još od proljeća i još ju nisam skroz potrošila, em mi stvarno rješava probleme kad se pojavi neki neželjeni gost na licu.
      Sad me jako zanimaju Skintegra proizvodi , planiram uzeti nešto za probu.

      Izbriši