30. ožujka 2021.

Skintegra - Spectra serumska emulzija #109

Dragi moji kozmetoljubci danas vam pišem o jednom Skintegra proizvodu.
Skintegru sam vam već spominjala kroz svoje postave o Clarionu i Tria Light proizvodima, a današnji post radi se o serumskoj emulziji Spectri. Serumi predstavljaju dodatnu njegu koja se nanosi nakon čišćenja lica, a prije nanošenja kreme.




Spectra je nekomedogena i hipoalergena serumska emulzija namijenjena svim tipovima kože, a posebno njezi kože čija je oštećena hidrolipidna barijera. Uloga joj je dnevna potpora i nježna antioksidativna zaštita narušene, oštećene kože zahvačene iritacijom, crvenilom te upalama.


SPECTRA


Spectra dolazi kartonskoj kutijici na kojoj pišu svi podaci o proizvodu te sastojcima.
Sam proizvod nalazi se u airless bočici od 30 ml sa pumpicom na vrhu koja omogućuje precizno doziranje te očuvanje sastojaka. Također airless bočica omogućuje da potrošite proizvod do samog kraja bez nekakvog otvaranja amalaže. Često znamo prerezati tube nekih proizvoda kako bi iskoristili sve do kraja jer ih obožavamo.







Sastojci u Spectri su shea maslca,, resveratrol ( sastojak grožđa/ crnog vina koji usporava starenje kože), alantoin, pantenol, vitamin B12 ( daje divnu rozu boju), zeleni čaj te kofein.








Tekstura Spectre je veoma lagana, vodenasta lako se razmazuje te brzo upija u kožu.
Moja koža je mješovita do masna pomalo dehidrirana te  mi je dovoljna samostalna nakon tonika za lice u slučaju da cijeli dan boravim u zatvorenom prostoru.
Kada negdje izlazim stavljam još kremu sa SPF -om.
Za suhu kožu Spectru bi trebalo kombinirati sa uljem ili ispod dnevne kreme jer je ipak riječ o serumskoj emulziji.  Miris Spectre je vrlo blag te ga na licu uopće ne osjetim.







Prilikom nanošenja na lice osjetim lagano osvježenje. Koža lica nakon nanošenja je glatka, mekana te
ima baš lijepi sjaj, izgleda zdravo i jedro. U početku sam ju koristila u večernjoj rutini, a otkako u svojoj postavi imam i Architect njega koristim navečer, a Spectru preko dana iako se i jedan i drugi proizvod mogu koristiti i u jutarnjoj i u večernjoj rutini. 
Dovoljna je svega jedan potisak pumpice proizvoda za cijelo lice. Osobno koristim dva potiska pumpice jedan za lice, a drugi za vrat i dekolte. 
Koristeći Spectru primjetila sam da mi brže prolaze flekice od prištića, te da se oni gotovo niti ne pojavljuju. U dane PMS dobila sam samo dva prištića na području čeljusti, ali sada je ovo vrijeme kada često nosimo maske pa to prepisujem tome.

Spectru sam koristila nešto malo više od dva mjeseca koliko mi je i trajalo cijelo pakiranje.
Vjerojatno bi trajala još nešto duže, ali osim na licu, vratu i dekolteu znala sam navečer namazati  suhe ruke.
Osim svojih mazala sam ruke i sinu kojem su bile jako crvene, ispucane i grube od hladnoće i vjetra. Sin inače ne voli nikakve kreme i osjećaj da mu je koža masna nakon mazanja, ali Spectru je znao sam tražiti da mu stavim. Već nakon dva do tri dana je crvenilo nestalo, a koža ruku postala glađa. Nije imao nikakav osjećaj peckanja na dijelovima gdje je imao sitne ranice.
Moram priznati da me to posebno oduševilo, kao i sam osjećaj na koži lica. Sviđa mi se što mi se tokom nošenja lice nije mastilo već je imalo lijep, zdrav i ujednačen ten.
Vjerojatno ću se ponovno vratiti ovom proizvodu makar kada jednom krenete sa Skintegra proizvodima onda ih želite sve isprobati, barem je to kod mene slučaj.  



Spectru kao i druge Skintegra proizvode možete pronaći  možete pronači na Skintegra web shopu,  u ljekarnama te u novo otvorenom Opposite dućanu u Draškovićevoj 54. 




Jeste li isprobali koji Skintegra proizvod?
Koji su vam proizvodi favoriti iz Skintegrine linije proizvoda?





👄 do slijedećeg posta

💓 vas Beauty & fashion










2 komentara:

  1. Imam isti tip kože kao i ti pa sam dugo čekala na recenziju Spectre. Sigurno ću je kupiti jer mislim da će mi biti odličan serum ispod kreme sa spf zaštitom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nadam se da će ti odgovarati, svakako javi dojmove.

    OdgovoriIzbriši